Verzorgende natuurlijke gezicht crème

Heb jij er ooit eens aan gedacht een eigen dagcrème te maken?

Een goede crème doet meer dan alleen maar het hydrateren van jouw huid. Ze beschermen de huid tegen bacteriën en ander vuil, die tot vlekken en andere beschadigingen van de huid kunnen leiden. Ook helpt de juiste dag crème de huid verzachten en ontspannen, bied het de voeding die jouw huid nodig heeft en kan het zelfs fijne lijntjes verminderen. Zelf dagcrème maken geeft jou de regie over het samenstellen van de juiste ingrediënten voor jouw huid.


Basis ingrediënten


- Bijenwas

- water

- Aloë Vera, zout hout of groene thee- extract

- Glycerine

- plantaardige olie

- kokos, cacao of shea boter

- etherische olie naar keuze


Benodigdheden

- Glazen schaal

- Pan water

- kook toestel

- Staafmixer


Wat moet je doen.Doe 1 theelepel bijenwas in een kleine glazen of metalen kom. Zet de kom in een pan met 1 centimeter water. Verwarm het water tot de bijenwas smelt en roer totdat het gelijkmatig gesmolten en glad is. Bijenwas werkt als een emulgator en houdt de andere ingrediënten bij elkaar. Daarnaast verzacht en kalmeert het de huid.


Neem vervolgens ongeveer 30 gram aloë Vera, zoethout extract of groene thee-extract. Al deze ingrediënten helpen bij het genezen en kalmeren van de beschadigde huid. Roer twee theelepels glycerine toe en een halve theelepel plantaardige olie (van bijvoorbeeld avocado of jojoba), cacaoboter of shea boter toe.

Glycerine werkt als moisturizer en behoudt de natuurlijke vochtbalans. De op olie gebaseerde ingrediënten houden de huid zacht en soepel en werken vooral bij een droge huid.


Tot slot voeg je 3 druppel etherische olie naar keuze toe.

( Welke werking heeft welke olie? Kijk onderaan de blog.)


Doe het mengsel vervolgens in een glazen pot van ongeveer een halve liter, omdat het basisrecept nog zal stollen.
Welke etherische olie past bij mijn huid?
Meer weten of etherische oliën? Of zelf ook eigen etherische oliën kopen? bekijken dan de website. www.essentialcollies.nl

9 keer bekeken0 reacties