Tea Time met essentiële oliën?

Bijgewerkt: mei 17

Ben jij ook een echte thee drinker? Wist je dat je ook thee kan maken van de essentiële oliën?


Ik drink om de dag te beginnen een kopje heet water met een druppel Lemon voor het reinigen van het lichaam, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Hier onder vind je een aantal thee recepten.Voordat je zelf aan de slag gaat met het samenstellen van jou favoriete thee is het handig rekening te houden met de volgende punten:


Vergeet bij het bereiden van thee met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën niet dat de oliën 50 tot 70 keer sterker zijn dan kruiden. Soms heb je dus minder nodig dan 1 druppel, gebruik hiervoor een satéprikker die je in de olie doopt en roer deze door je kopje water, herhaal dit zo nodig. Probeer het uit en ontdek wat je lekker vindt. Voeg eventueel verse of droge kruiden toe voor de kleur en extra voordelen.


Een gegronde kennis van de verschillende etherische oliën is echt noodzakelijk. Etherische oliën kan u innemen door ze te druppelen op een neutrale tablet, een suikertje of in een lepel honing. Gebruikt nooit meer dan 6 druppels per dag en maximaal 2 druppels per inname (bv.: 2 druppels, 3 x daags).
Let op met elke olie je gebruikt. Je ziet dan onder de afbeelding van het flesje altijd de legenda:Klik hier: voor het bestellen van jou essentiële oliën.25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven