Mijn kennismaking met doTERRA

Bijgewerkt: mei 17

Als moeder van een kindje met extra levensuitdagingen ben ik op zoek gegaan naar natuurlijke hulp middelen om haar te kunnen ondersteunen daar waar nodig is.



Kyara geboren op 07-12-2015

Dit mooie, ondeugende en vooral lieve meisje is mijn dochter Kyara. Dit is een van de gezichten die je het meest bij haar ziet.


Kyara is actief, ondernemend en erg leergierig.


Zoals je op de foto kunt zien een kern gezond kind. Maar helaas was dit voor Kyara niet zo vanzelf sprekend.






Kyara is namelijk geboren met een chronische darm afwijking ook wel Anusatresie genoemd. Kort samen gevat. De darmen van Kyara waren niet verbonden aan haar anus maar hadden een aparte opening gecreëerd waar de ontlasting uit kwam.


In de eerste 3 levens maanden van Kyara heeft ze vele onderzoeken moeten ondergaan en is ze 2 keer geopereerd. Hierdoor kregen de darmen van Kyara een behoorlijke opdonder, en hebben wij te horen gekregen dan Kyara altijd last zal houden van haar darmen maar dat ze met behulp van medicatie en darm spoelingen redelijk normaal zou kunnen leven.


Het eerste jaar is Kyara meerdere keren op genomen in het ziekenhuis wegens hevige verstoppingen. Als moeder stond ik machteloos toe te kijken hoe mijn meisje pijn had, hoe het ziekenhuis personeel haar aan het pijnigen waren tijdens de darm spoelingen.

Met de tranen in mijn ogen en mijn moeder hard gebroken in duizend stukjes zij mijn gevoel dat dit ook anders moest kunnen. Maar hoe?




Anusatresie kan in verschillende vormen en in verschillende mate van ernst voorkomen. Jaarlijks worden in Nederland ongeveer veertig kinderen geboren met anusatresie.

Bron: mlds.nl




Op een dag kwamen we na een week opname thuis en ik had het gehad! Ik heb heb de laxeer middelen (waar mijn de rest van haar leven aan zou moeten zitten) weg gegooid en heb het hele roer om gegooid.


De eerste stap die ik heb gezet was de voeding. Stap voor stap heb ik onderzocht waar Kyara goed op reageerde en waar niet. Al snel kwamen we er achter dan voeding met zetmeel veel te zwaar waren voor de darmen van Kyara. Ook koemelk en suiker waren geen succes.


Ondertussen 4 jaar verder is Kyara een eigenwijze ondernemende kleuter. Door de juiste balans tussen eten, beweging, massage en structuur en regelmaat, kan Kyara leven net als ieder ander kind zonder pijn en medicatie.


Tijdens onze zoektocht ben ik ook in aanraking gekomen met doTERRA. Mijn moeder ( de bedenkster van Happy Kids Massage.) Kreeg de kinder kit om te testen. Deze werd doorgegeven aan mij met de vraag of ik wou zien wat de essentiële oliën met Kyara deden.


De kinder kit bestaat uit 7 blends ( een blend is een combinatie van meerdere essentiële oliën bij elkaar.)

namelijk de:

 • Thinker

 • Calmer

 • Stronger

 • Tamer

 • Rescuer

 • Steady

 • Brave

Elke blend heeft zijn eigen werking.

Klik hier voor uitleg



We zijn begonnen met een massage voor het slapen gaan met een olie naar keuze. ( ik masseerde Kyara al voor het slapen gaan dus dit was een mooie toevoeging.) Kyara mocht zelf de olie uit zoeken. Wat erg opvallend was was dat Kyara geregeld een andere olie uit koos als die ik voor haar zou hebben uit gekozen.


Al snel merkte ik dat groot verschil op meerdere vlakken.

 • Kyara kwam beter in slaap na een stressvolle dag.

 • Cocentratie vermogen ging omhoog.

 • geduldiger

 • Raakte minder snel overprikkeld.


Maar niet alleen ik merkte het verschil. Ook Kyara kwam op een punt dat zij zelf aanvoelde wat zij wanneer nodig had en begon te vragen naar de oliën ter ondersteuning van de dag. Ook ik begon de oliën toe te passen in mijn dagelijkse ritme en was al snel overtuigd.


Als snel begon ik te kijken wat verder de mogelijkheden waren en kocht voor mijzelf het familie kit. Een kit samengesteld uit meerdere oliën die bij bijna alles een extra ondersteuning bieden.


Ondertussen zijn we een jaar verder en is onze collectie aardig gegroeid en is doTERRA niet meer weg te denken in ons dagelijkse ritme.



9 keer bekeken0 reacties