Help!! Ik heb last van hooikoorts!

De afgelopen dagen is het mij heel eer opgevallen dat heel veel mensen last hebben van hooikoorts, incl. mijn gezinnetje.

Gelukkig kan ik met behulp van aroma mijn gezin ondersteunen in deze tijd van snotterbellen, kriebels en niezen. Om deze reden heb ik besloten een blog te schrijven zodat ook jullie gebruik kunnen maken van deze eenvoudige tips.


Let op! Deze tips zijn geen vervangers van medicijnen etc. maar kunnen een verzachtende werking hebben op uw gesteldheid.


Tip 1, diffuser

Uiteraard heeft mijn favoriete apparaat in huis een verlichtende werking op onze gesteldheid, de diffuser.


Zelf hebben wij een combinatie van:

3x Eucalyptus

3x Air

In onze diffuser zitten gedurende de dag en nacht.

Ook is het mogelijk de volgende combinatie te gebruiken:

2x Lemon

2x Lavendel

2x Pepermunt


De dosering is voor een diffuser van 500ML. Elk persoon is ook verschillend dus experimenteer welke combinatie en hoeveelheid het best bij jou past.


Tip 2, de inhaler.

Ook hebben wij een zelf gevulde inhaler met de de combinatie:

1x Lavendel

1x Pepermunt

1x Lemon


Wanneer mijn neus overvol zit hoef ik maar 1x te snuiven aan de inhaler en alles komt los. Dit is ook een geweldige tip voor de mensen die veel onderweg zijn en geen mogelijkheid hebben een diffuser te gebruiken.


Let op! Zelf heb ik de ervaring dat mijn neus meteen alles los laat, zorg er dus voor dat je zakdoekjes bij je hebt. Zelf gebruiken wij deze stick vanaf 8 jaar.


Tip 3, air balsem

Ben jij niet zo van een inhaler maar wil je toch weer normaal kunnen ademen? Dan is het mogelijk de Breathe Vapor Stick te gebruiken.

Geniet van het gemak, de snelle opname en soepele toepassing van dōTERRA Breathe Stick. De natuurlijke formule van deze dampstick glijdt gemakkelijk over de huid, zonder een vettig of plakkerig gevoel achter te laten.


Zelf gebruik ik de balsem alleen bij het naar bed gaan. Bij mijzelf smeer ik de balsem op mijn borst, voor mijn dochter ( 5jaar) vindt ik dit persoonlijk wat te sterk dus smeer ik de balsem onder haar voetjes.


Dit zijn mijn kooikoorts tips die waar wij dagelijks gebruik van maken. Alle producten zijn op natuurlijke basis en terug te vinden in onze webshop.

Mocht jij na aanleiding van dit blog vragen hebben, neem dan contact op via onze WhatsApp lijn: 06-24106243
2 keer bekeken0 reacties